Annonse
Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Takk for det gamle

Psykologi i kommunen nr. 1 2020

Av: Elisabeth Andreassen

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2020 kl 20:34

Da har vi entret et nytt tiår, utrolig nok har vi kommet til 2020 allerede. For alle oss som jobber i kommuner og fylker som er blitt sammenslått har 1.1.2020 vært en viktig dato i flere år allerede, og nå er vi her. Selv er jeg nå innbygger i både en ny kommune og et nytt fylke. Eller region som det vel heter nå. Men det er som ansatt jeg har merket det mest. Det er mange endringer som skal prosesseres på kort tid, og behovet for kontroll og oversikt har blitt kraftig utfordret. Det har fått meg til å reflektere over noe jeg ofte skriver i sakkyndige vurderinger og andre tilrådninger til skoler: eleven trenger en oversiktlig og forutsigbar skolehverdag, der hen til enhver tid vet hvor hen skal være, hva hen skal gjøre og hvem som skal være der. Det kunne jeg gjerne tenkt meg å ha oversikt over selv også. Det er kanskje mange som kjenner på frustrasjon og forvirring, kanskje slik mange elever gjør det? Det er i hvert fall mye nytt, så i år gir det for meg ekstra mening å takke for det gamle.

I 2020 skal tidsskriftet for Psykologi i kommunen ha sitt første heldigitale år. Vi takker av to redaksjonsmedlemmer, Jan Mossige og Fritz Johnsen, og sier velkommen til et nytt; Hege Aarlie. I dette nummeret av tidsskriftet har vi forfattet en liten tekst til ære for Jan og Fritz. De har vært grunnmuren i redaksjonsutvalget og det er med stor ærefrykt vi gjenværende medlemmer skal overta stafettpinnen.

Ellers kan jeg opplyse om at vi har stengt kommentarfeltet på tidsskriftet. Det skyldes i hovedsak at vi pr. nå mangler kapasitet til å moderere det.

Kommentarfeltet er stengt.