Annonse
Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Åpning av samfunnet og tidsskriftet

Psykologi i kommunen nr. 1 2022

Av: Elisabeth Andreassen

Publisert:

I fjor på denne tiden skrev jeg en leder om lys i enden av tunellen og håpet om at koronapandemien snart var over. Så røk jammen meg hele 2021 med til pandemien også. Så i år lurte jeg på om jeg bare skulle gjenbruke fjorårets leder. Gjenbruk er jo bra. Men det skjer jo litt da. Nå skal vi jo få korona alle sammen. Jeg gjorde unna min (første) runde med korona for to uker siden. Det gikk veldig fint, det mest strevsomme var å underholde 3 åringen mens jeg var pjusk, så mens han var pjusk, så mens han var helt frisk, men i isolasjon mens min koronafatigue satte inn. En slitsom uke for alle.

Foreldrelivet under koronapandemien har jo vært både og for mange. Så det er derfor interessant å lese forskning på hvordan foreldre har opplevd pandemien og hjelpetilbud underveis, særlig under nedstengingen. Det kommer nok en god del forskning fremover på diverse, og vi i Psykologi i kommunen deltar gjerne. I dette nummeret kan en blant annet lese om hvordan det gikk med foreldre som deltok i et hjelpetilbud akkurat når landet stengte ned.

Du kan også lese om hva jenter mener fremmer deres psykiske helse. Den studien bygger på data fra før pandemien, det kunne vært spennende å se om ungdom har endret mening etter pandemien, kanskje de vil vekte ting annerledes nå?

Observante lesere vil merke seg at alle artikler nå er åpne for alle. Vi har lenge ønsket å gjøre artiklene våre åpent tilgjengelig slik at kunnskapen spres til flest mulig. Så lik og del som det heter!

Kommentarfeltet er stengt.