Forum for psykologer i kommunen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Vi nærmer oss slutten på året

Psykologi i kommunen nr. 6 2018

Av: Fritz Johnsen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Vi nærmer oss slutten på året - et år preget av politisk uro og spenninger nasjonalt og internasjonalt. Også norsk skoleverk har hatt et spennende innslag på det pedagogisk/psykologiske området etter fremleggelsen av rapporten «Inkluderende fellesskap for barn og unge» (ekspertgruppe ledet av professor Thomas Nordahl). Engasjementet blant fagfolk med minst like stor ekspertise har vært stort - noe debattinnleggene i dette nummeret vitner om.

To artikler rundt organisering og fagopplegg i forbindelse med minioritetsspråklige elever avdekker ny kunnskap som både er forbausende og nyttig i den daglige praksis i skolen. Artikkelen som omhandler «vold mot lærere» gir oss et interessant innsyn på et felt som har hatt lite oppmerksomhet. Dette er en av meget få faglige publikasjoner på området. Artikkelen som omhandler skolerelaterte faktorer knyttet til psykisk stress og uro, viser at en høy andel av våre ungdomsskoleelever sliter med psykiske problemer. Funnene viser sammenheng mellom skolerelaterte faktorer og psykisk stress og uro. Alt dette er forskning som har betydning for den daglige drift i skolen. I tillegg omtales en framtidig internasjonal utgivelse av en bok om systematisk begrepslæring.

Når professor Edvard Befring igjen er ute på markedet med en fagbok, er det en viktig begivenhet. Høvdingen på det spesialpedagogiske feltet i Norge skuffer ikke denne gangen heller. Vi har en anmeldelse av boken i dette nummeret.

Vår ansvarlige redaktør Jan Mossige går av til nyttår etter mange år i stillingen. Han fortsetter imidlertid i redaksjonen. Stor takk til Jan for godt arbeid gjennom store endringer i tidsskriftet. Therese Thornton Sjursen tiltrer i stillingen etter nyttår. Vi ser frem til spennende utfordringer fremover med Therese i førerstolen.

Endelig vil vi ønske våre bidragsytere og lesere en god jul og et godt faglig nyttår.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...