Forum for psykologer i kommunen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Å spille hverandre gode

Psykologi i kommunen nr. 5 2018

Av: Therese Thornton Sjursen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Når jeg skriver dette er jeg akkurat kommet tilbake fra dugnad i forbindelse med serieturnering i fotball på den lokale idrettsbanen. Over vaffeljernene hadde jeg god utsikt til både det skiftende bergensværet og til mange små og mange litt større ivrige fotballspillere. Det er mye de skal mestre disse små. Tape og vinne og vente og spille. Mye glede og litt skuffelse gjennom en lang dag på banen. Minsten min var mest skuffet over at han ikke fikk spille på lag med vennene sine, men heldigvis ble det visst kjekt allikevel. Pappaen som stod på sidelinjen kom hjem med masse godord om både treneren som passet på at alle fikk spille og stjernene på laget som jobber for å spille de andre gode. Tenk hva de kan få til disse små (eller store da, om de skulle beskrevet seg selv) 2. klassingene med god hjelp fra trygge og engasjerte voksne.

Vi voksne kjenner nok på akkurat det samme. Vi får mer til og har det kjekkere når vi er trygge på hverandre og drar i samme retning. Vi i redaksjonsutvalget er glade for å ha utvidet vår lille gruppe med et nytt medlem. Vi ønsker hjertelig velkommen til Birgit Frantzen som allerede har rukket å bli en viktig bidragsyter i redaksjonen både faglig og sosialt. Birgit er psykolog og nesten ferdig med spesialiseringen i klinisk samfunnspsykologi. Hun bor i Bergen og jobber i Sund PPT like utenfor Bergen. Vi veldig glade for å ha fått Birgit med på laget vårt!

I denne utgaven har vi et variert innhold. Her kan dere lese om skole, barnehage og PPT, og dere kan også få med dere et historisk tilbakeblikk på opprettelsen av skolepsykologisk kontor i Bodø og Pedagogisk-psykologisk tjeneste i Salten.

Vi ønsker dere en riktig god høst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...