Leder

God jul

Psykologi i kommunen nr. 6 2017

Therese Sjursen Foto: Jørgen Barth

Av: Therese Thornton Sjursen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2017 kl 12:36

Det er desember! En måned med forventninger, hektisk aktivitet og tidsfrister både hjemme og på jobb. For mange er det også en måned hvor man ser tilbake på det som har skjedd gjennom året og ser fremover mot det som skal skje i det nye året. For oss i redaksjonen er det et spennende år vi går i møte. Det er derfor svært kjekt å se at mange av dere allerede har vært inne og lest på våre nye nettsider www.psykisk-kommune.no.

Det å publisere digitalt åpner nye muligheter for hvordan vi presenterer artikler og annet innhold, og det åpner også opp for nye muligheter til å kommunisere med dere lesere. Vi håper at dette blant annet vil gjøre det lettere å få til gode debatter om aktuelle tema.

Sidene har ennå ikke funnet sin endelige form, og vi kommer til å bruke tiden fremover til å se hva som fungerer og hva som må justeres/endres. Ta gjerne turen innom sidene våre og legg igjen en kommentar. Som Elisabeth sa i nr. 5 er vi interesserte i både ris og ros! Tilbakemeldinger kan også sendes direkte til oss i redaksjonen. Den trykte utgaven vil fortsette, i første omgang ut 2018. Parallelt med dette vil vi prøve ut digitale utgaver.
Tidligere artikler kan lastes ned fra Forum sin nettside: www.fpkf.no.

Årets siste nummer, som dere altså kan lese både i papirutgave og digitalt, har et variert innhold. I de fagfellevurderte artiklene kan vi blant annet lese om «Gagen» som viser til det å «gjøre andre god». I denne artikkelen beskrives det hvordan gode læringsrom og gjensidig verdsetting skaper stjerner i øynene – også for oss som har egen skoletid bak oss. I de påfølgende artiklene kan vi lese om sammenhenger mellom kjønn og ADHD, og mellom kjønn og ASD. Vi tar også turen inn i klasserommet og får lese om hvordan systematisk observasjon av klasseromsinteraksjon kan være et nyttig redskap for å videreutvikle interaksjonen og relasjonen mellom lærer og elever.

I kronikken fra Marie-Lisbet Amundsen følger hun opp tema fra, og beskriver reaksjoner på, artikkelen «Når skolen blir motstander» fra nr. 2 i år. I lederen i nr. 4 skisserte Fritz at vi i høst ville prioritere to tema – PP-tjenesten og matematikkvansker. I dette nummeret er begge tema representert gjennom en beskrivelse av erfaringer fra praksis, nærmere bestemt erfaringer fra PPT-utredninger av elever med matematikkvansker. Til slutt får vi tydelige oppfordringer, både i bokanmeldelsen av Olaug Nilssens Tung tids tale og i Innspill fra forum, om å bry oss og engasjere oss!

På vegne av alle oss i redaksjonen vil jeg ønske dere alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Therese Thornton Sjursen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...