Forum for psykologer i kommunen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder:

Kommunikasjonsvansker

Psykologi i kommunen nr. 2 2018

Jan G. Mossige

Av: Jan G. Mossige

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Kommunikasjonsvansker kan dreie seg om så mangt. Jeg skal nøye meg med å vise til to aspekter i denne lederen:

A: Kommunikasjon via e-post
I det siste har jeg hatt store problemer med å kommunisere med omverden via e-post. Av en eller annen grunn har min private adresse sluttet å fungere. Det er ille nok. Det som er verre, er at den adressen som de fleste av leserne og artikkelforfattere har benyttet, jan.mossige@statped.no, er blitt deaktivert ved en feiltagelse. Denne blir nok re-aktivert om en stund, men i fremtiden er det best å benytte janpsyk@outlook.com i forbindelse med henvendelser til Psykologi i Kommunen. Denne adressen virker garantert!

B: Kommunikasjon via tale
«Atskillige barn og unge sliter med lærevansker. I mange tilfeller kommer dette av at barn og unge ikke har læret grunnleggende begreper og begrepssystemer godt nok og på en tilstrekkelig språklig bevisstgjort måte. Systematisk begrepsundervisning kan i mange tilfeller forebygge eller i alle fall betydelig redusere lærevansker av språklig, kognitiv og motivasjonell art»

Sitatet er hentet fra artikkelen En smakebit på Systematisk Begrepsundervisning, Psykologi i Skolen, nr. 3, 2015, s. 39 – 49. Hovedforfatteren av artikkelen var Andreas Hansen.

I begynnelsen av april i år serverer Psykologi i Kommunen leserne noe langt mer enn en smakebit. Tidsskriftet har gleden av å tilby selve hovedretten; en langartikkel der Andreas Hansen presenterer en grundig gjennomgang av fenomenet Systematisk begrepsundervisning.

Artikkelen har tittelen «Systematisk begrepsundervisning i teori og praksis. En pedagogisk tilnærming med en teori som kan danne ramme både for ordinær opplæring og spesialundervisningt».

Artikkelen presenteres kun i elektronisk versjon og tidsskriftets lesere kan laste den ned ved å trykke her.
Velg så knappen Utvalgte artikler.

Andreas Hansen har i en årrekke arbeidet med å utforme teorien som opplegget springer ut fra og i enda lengre tid har han gjennomført prosjekter der metoden har stått sentralt. Dette er med andre ord en fagmann som vet hva han snakker, og skriver, om! Last ned og nyt!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...