Forum for psykologer i kommunen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

De voksnes ansvar

Psykologi i kommunen nr. 2 2019

Av: Therese Thornton Sjursen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2019 kl 12:45

I denne utgaven belyses de voksnes ansvar, om det er som ansatte i skolen eller barnehage eller som ansatte i PPT, fra ulike vinkler. Det er jo vi voksne som sitter med ansvaret for at barna i barnehagealder og elevene på skolen skal ha det bra. Heldigvis finnes det både lovverk, gode teoretiske modeller og rådgivingsmuligheter som vi kan støtte oss på. Det kan dere lese mer i dette nummeret. Ansvar er også tema for denne utgavens Innspill fra forum. Under overskriften «Mind the gap» - hvordan er kommunene rustet til å overta psykiske helseoppgaver fra spesialisthelsetjenesten? tar Cathrine Hunstad-Ulriksen opp utfordringer knyttet til at kommunene får økt ansvar nå som for pakkeforløpene for psykisk helse iverksettes i norske sykehus.

Internt i redaksjonen har vi nylig hatt noe endringer av ansvarsoppgaver. Som Fritz Johnsen også tok opp i sin leder i nr. 6 2018, takket Jan Mossige av som ansvarlig redaktør ved årsskiftet etter mange år som redaktør for Psykologi i kommunen. Heldigvis har han lovet å fortsette som redaksjonsmedlem. Det er vi veldig glade for! Vi håper å få til et intervju med Jan nå som vi snart også har en annen overgang, nemlig fra papir til kun internettpublisering. Så her er det bare å følge med og se om vi klarer å overtale ham til det.

Minner samtidig om at neste nummer, altså nr. 3 2019, er det aller siste nummeret som kommer i papirutgave. Etter det finner dere oss kun på www.psykisk-kommune.no.

Vi i redaksjonen ønsker dere god lesing og en riktig god påske når den kommer!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...