Annonse
Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Å spille hverandre gode

Psykologi i kommunen nr. 5 2018

Av: Therese Thornton Sjursen

Publisert:

Når jeg skriver dette er jeg akkurat kommet tilbake fra dugnad i forbindelse med serieturnering i fotball på den lokale idrettsbanen. Over vaffeljernene hadde jeg god utsikt til både det skiftende bergensværet og til mange små og mange litt større ivrige fotballspillere. Det er mye de skal mestre disse små. Tape og vinne og vente og spille. Mye glede og litt skuffelse gjennom en lang dag på banen. Minsten min var mest skuffet over at han ikke fikk spille på lag med vennene sine, men heldigvis ble det visst kjekt allikevel. Pappaen som stod på sidelinjen kom hjem med masse godord om både treneren som passet på at alle fikk spille og stjernene på laget som jobber for å spille de andre gode. Tenk hva de kan få til disse små (eller store da, om de skulle beskrevet seg selv) 2. klassingene med god hjelp fra trygge og engasjerte voksne.

Vi voksne kjenner nok på akkurat det samme. Vi får mer til og har det kjekkere når vi er trygge på hverandre og drar i samme retning. Vi i redaksjonsutvalget er glade for å ha utvidet vår lille gruppe med et nytt medlem. Vi ønsker hjertelig velkommen til Birgit Frantzen som allerede har rukket å bli en viktig bidragsyter i redaksjonen både faglig og sosialt. Birgit er psykolog og nesten ferdig med spesialiseringen i klinisk samfunnspsykologi. Hun bor i Bergen og jobber i Sund PPT like utenfor Bergen. Vi veldig glade for å ha fått Birgit med på laget vårt!

I denne utgaven har vi et variert innhold. Her kan dere lese om skole, barnehage og PPT, og dere kan også få med dere et historisk tilbakeblikk på opprettelsen av skolepsykologisk kontor i Bodø og Pedagogisk-psykologisk tjeneste i Salten.

Vi ønsker dere en riktig god høst.

Kommentarfeltet er stengt.