Forum for psykologer i kommunen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen

Leder

Å leve i interessante tider

Psykologi i kommunen nr. 4 2018

Av: Elisabeth Andreassen

Tidsskriftet: Psykologi i kommunen
Forum for psykologer i kommunen

Publisert:

Det er visstnok en gammel kinesisk forbannelse som lyder «Må du leve i interessante tider». Interessant i denne sammenhengen referer til krig, uro og konflikter. Så ille håper jeg ikke fremtiden blir, men de nærmeste årene kommer til å bringe med seg mye interessant for mange. Høringsfristen for Thomas Nordahl og co sin rapport har gått ut, og det ryktes om en Stortingsmelding fra regjeringen. Det skrives mye om PP-tjenesten for tiden, noe som er ganske uvanlig. Ikke vet jeg om PPT skal legges ned eller bli en veiledningstjeneste eller om det overhode skjer noe som helst. På Storefjellkurset før sommeren var det en spørretime med Thomas Nordahl. Da jeg spurte om han hadde troen på at endringsforslagene hans ble vedtatt, virket han ikke helt overbevist, det er vanskelig for politikere å vedta å frata rettigheter.

Andre interessante endringer er de mange kommunesammenslåingene rundt omkring. Her lokalt skal vi både inn i ny kommune og inn i ny fylkeskommune. Det første er mest spennende for oss, tre ulike kommuner med ulik organisering av PPT og psykiske helsetjenester skal finne sammen og fungere innen 2020, som plutselig virker veldig mye nærmere.

Tidsskriftet Psykologi i kommunen nærmer seg også en stor milepæl. Nå skal vi snart skal bli heldigitale og papirutgaven blir historie. Miljømessig er det et stort pluss, men jeg må innrømme at jeg personlig fremdeles like rå lese på godt gammeldags papir.

Helt til slutt, på det personlige planet, kommer de aller mest interessante tidene, i det jeg skal bli mamma for første gang i desember!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...